Τοποθεσία & Χάρτης

CAMARA RESIDENCE BOUTIQUE HOTEL

CAMARA RESIDENCE

Χαλέπα: Η τέλεια τοποθεσία

Ίσως η ωραιότερη και σίγουρα η πιο ιστορική συνοικία των Χανίων, η Χαλέπα έχει διατηρήσει την αριστοκρατική αίγλη άλλων εποχών.
Ας δούμε μαζί λοιπόν μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου

Το μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στην οικία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη της πόλης.
Όλοι οι χώροι του είναι αξιοποιημένοι και η ξενάγηση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Τα εκθέματα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της πορείας του πολιτικού αλλά ταυτόχρονα και κομμάτια της σύγχρονής ελληνικής ιστορίας. Το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο δέχτηκε την επίθεση στο Μαρούσι, τα ματωμένα ρούχα από την απόπειρα δολοφονίας στο Gare de Lyon στο Παρίσι είναι πολύτιμα στοιχεία της ιστορικής πορείας της χώρας.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Το Παλάτι

«Το Παλάτι», δίπλα στο σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου κτίστηκε το 1882 από τον εγκατεστημένο στην Κωνσταντινούπολη έμπορο και τροφοδότη του Αγγλικού στόλου, Θεμιστοκλή Μητσοτάκη. Το σπίτι αποτελεί κλασικό παράδειγμα αρχοντικού της εποχής. Με την κήρυξη της Κρητικής Πολιτείας, το 1898, κρίθηκε ως το πιο κατάλληλο κτίριο για κατοικία του Ύπατου Αρμοστή πρίγκιπα Γεωργίου. Από τότε πέρασε στην ιστορία της πόλης με την επωνυμία «Το Παλάτι». Σήμερα το κτίριο δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί στη φθορά του χρόνου, καρτερώντας την αναπαλαίωσή του.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Καθολική Εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου

Η Καθολική Εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου , που σώζεται αποκατεστημένη, χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα για τις ανάγκες των καθολικών της Χαλέπας. Βρίσκεται στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου, δίπλα στο Ίδρυμα Ελευθέριου Βενιζέλου. Με την εξαιρετική τοιχοποιία και τον πλούσιο κήπο που την περιβάλλει αποτελεί κόσμημα για την Χαλέπα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Αγία Μαγδαληνή

Η Αγία Μαγδαληνή στην οδό Δαγκλή είναι ένας ναός ρωσικής αρχιτεκτονικής ο οποίος χτίστηκε από τον Πρίγκηπα Γεώργιο τον Α το 1901-1903, όταν αυτός ήταν ύπατος αρμοστής Κρήτης, με κεφάλαια που έφερε από την Ρωσία. Ο ναός βρίσκεται μέσα σε ανθισμένους κήπους που αξίζει κανείς να επισκεφθεί συνδυάζοντάς το με ένα φλυτζάνι φρεσκοαλεσμένο καφέ στην πλατεία Έλενας Βενιζέλου.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Ταμπακαριά

Τα Ταμπακαριά, μια βιοτεχνική περιοχή επεξεργασίας δερμάτων που αναπτύχθηκε στα ανατολικά των Χανίων πριν από τα μέσα του 19ου αιώνα. Πρόκειται για μοναδικής αρχιτεκτονικής κτίρια που αποτελούν ένα ενδιαφέρον σύνολο. Σήμερα εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θέα της πόλης στο ηλιοβασίλεμα παρέα με ούζο και εκλεκτά θαλασσινά.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Αγία Κυριακή

Η περιοχή της Αγίας Κυριακής κατοικήθηκε περίπου την ίδια περίοδο που κατοικήθηκε και η πόλη των Χανίων, αφού οι πρώτοι οικιστές της ανάγονται στη Μινωική Εποχή. Σήμερα ένας μικρός μονόχωρος ναός πακτωμένος στο βράχο δίπλα στο γραφικό λιμανάκι με τις ψαρόβαρκες αποτελεί ιδανικό προορισμό για έναν απογευματινό περίπατο ή βραδινό φαγητό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Οι ακτές της Χαλέπας

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά περπάτημα μπορεί κάποιος από το Camara να φτάσει στις ακτές της Χαλέπας και πιο συγκεκριμένα στην άγνωστη σε πολλούς φυσική πισίνα της Κουλούρας. Πρόκειται για ένα βραχώδη σχηματισμό που δημιουργεί ένα προστατευμένο από την ανοιχτή θάλασσα κολπίσκο. Ένα μέρος αγαπημένο για τους ντόπιους, ιδανικό για μια γρήγορη βουτιά τις καυτές καλοκαιρινές μέρες.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Το Αρχοντικό του Βελή Πασά

Νοτιοδυτικά του Camara Residence στέκει επιβλητικό το θερινό αρχοντικό του Βελή Πασά και η Σκοτεινή Καμάρα. Το πολυτελές τριώροφο κτίριο, χτισμένο το 1852, διέθετε ξυλόγλυπτα ταβάνια και εξαιρετικής τεχνικής σκαλιστές πόρτες. Το οίκημα ήταν χτισμένο πάνω στα ερείπια κάποιου παλαιότερου κτιρίου μέρος του οποίου ήταν μία χαρακτηριστική καμάρα, η λεγόμενη «σκοτεινή καμάρα» που έδωσε το όνομα της στο μικρό μας κατάλυμα .

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Η οικία του Εμμανουήλ Μπλουμ

Στην ανατολική πλευρά της πλατείας Έλενας Βενιζέλου βρίσκεται το σπίτι που έκτισε τα τέλη του 19ου αιώνα ένας ομογενής έμπορος από τη Βεγγάζη, ο Εμμανουήλ Μπλουμ όπου για λίγα χρόνια την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας στεγάστηκε το Ιταλικό Προξενείο. Την οικία αγόρασε το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από το 2005 βρίσκεται εκεί η βιβλιοθήκη και το αρχείο του ιδρύματος. Το 2007 ονομάστηκε Μέγαρο «Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης», προς τιμήν του οραματιστή της ίδρυσής του. Την πλατεία μπροστά από την οικία Μπλουμ κοσμεί ο ορειχάλκινος ανδριάντας του Ελευθέριου Βενιζέλου, έργο του Ρώσου γλύπτη Paul Troubetzoy, φιλοτεχνημένο το 1927.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΕΠΑ, ΧΑΝΙΑ

Γαλλική Σχολή Καλογραιών

Λίγα μέτρα μετά το Ελληνικό Προξενείο, συναντάμε την τέως Γαλλική Σχολή Καλογραιών του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ. Το διώροφο κτίσμα είχε ανεγερθεί από τον Τούρκο Χουσεΐν Πασά. Το 1895 αγοράστηκε από το καθολικό τάγμα του Αγίου και στέγασε τη Γαλλική Σχολή, η οποία είχε ιδρυθεί στα Χανιά το 1852 με την άδεια της τουρκικής κυβέρνησης. Στη σχολή διδάχτηκαν τα γαλλικά (που τότε ήταν διεθνής γλώσσα) πολλές γενιές κοριτσιών των πιο εύπορων οικογενειών των Χανίων. Το 1983 η ιδιοκτησία μεταβιβάστηκε στο πολυτεχνείο Κρήτης.

CAMARA RESIDENCE

Αποστάσεις από Σημεία Εξυπηρέτησης

Σημείο Εξυπηρέτησης

Απόσταση (μ/χλμ)

Αεροδρόμιο

11,5 χλμ

Φούρνος

350 μ

Παραλία

1,1 χλμ

Café

300 μ

Λιμάνι (Φέρυ Μποτ)

6,2 χλμ

Σταθμός Καυσίμων

800 μ

Νοσοκομείο

6,4 χλμ

Αστυνομικό Τμήμα

5,4 χλμ

Εστιατόριο

600 μ

Super Market

140 μ

Κέντρο

2,1 χλμ

CAMARA RESIDENCE

Χανιά & Περίχωρα

Παραλίες με ροζ άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, επιβλητικά φαράγγια, βενετσιάνικα κάστρα, γραφικά λιμάνια και μια από τις πιο διάσημες και μια διάσημη κουζίνα με νόστιμα πιάτα σας περιμένουν στα Χανιά, ίσως το καλύτερο μέρος του μαγευτικού νησιού της Κρήτης.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Παλιά Πόλη & Λιμάνι Χανίων

Κάντε μια βόλτα στη γραφική παλιά πόλη των Χανίων, που είναι γεμάτη εκπλήξεις σε κάθε της γωνιά. Παραδοσιακά εστιατόρια, όμορφα μικρά μπαρ, ζεστά καφέ και αρτοποιεία με τοπικές λιχουδιές σας περιμένουν να τα απολαύσετε.

Το βενετσιάνικο λιμάνι με τον επιβλητικό φάρο, που χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Ενετούς, είναι το έμβλημα της παλιάς πόλης και αποτελεί αντικείμενο δεκάδων λήψεων στη φωτογραφική μηχανή κάθε επισκέπτη.

Μπορείτε να μυρίσετε την ιστορία καθώς περπατάτε στις γειτονιές της παλιάς πόλης των Χανίων, όπου Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι και Εβραίοι κάποτε ζούσαν αρμονικά, αφήνοντας τα ίχνη τους στα τριγύρω κτίσματα.

Εκτός από το παλιό λιμάνι, αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ναυτικό Μουσείο και τη δημοτική αγορά με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Σεϊτάν Λιμάνια

Η περιοχή πήρε το όνομά της (Λιμάνια του Σατανά) λόγω του άγριου τοπίου με τους απότομους βράχους και τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα. Αυτή η περιοχή του Ακρωτηρίου ακρωτηρίου, περίπου 22 χλμ ανατολικά των Χανίων αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη: Ένας στενός όρμος που προστατεύεται από τεράστιους βράχους, φιλοξενεί μια όμορφη παραλία με βότσαλα που ονομάζεται Παραλία Στέφανου, με βαθιά, καταγάλανα νερά που σας καλούν να βουτήξετε.

Πρόσβαση από άσφαλτο και μετά απότομο μονοπάτι από το πάρκινγκ στην παραλία.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Λιμνοθάλασσα Μπάλος

Ίσως η πιο εντυπωσιακή παραλία της Κρήτης, αυτό το αριστούργημα της φύσης περίπου 56 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων, είναι ένα από τα μέρη που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφθείτε.

Σχηματισμένη κάτω από το επιβλητικό Ακρωτήριο της Γραμβούσας, αυτή η υπέροχη λιμνοθάλασσα με τη λευκή άμμο, τα ζεστά, ρηχά, τιρκουάζ νερά και τους αμμόλοφους σας κάνουν να νιώσετε ότι η Κρήτη είναι πράγματι ένα εξωτικό νησί!

Πρόσβαση με αυτοκίνητο (μη ασφαλτοστρωμένος χωματόδρομος) και μετά μέσα από μονοπάτι από το πάρκινγκ προς την παραλία. Εναλλακτικά με πλοίο από το λιμάνι της Κισσάμου (Καστέλι).

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Παραλία Ελαφονήσι

Βρίσκεται περίπου 76 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Χανίων, το Ελαφονήσι, με τη ροζ άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά του, ένα ακόμη υπέροχο σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε στο νησί. Η άμμος παίρνει αυτό το μοναδικό χρώμα από εκατομμύρια θρυμματισμένα κοχύλια και το νερό είναι ρηχό και ζεστό, ενώ οι γύρω αμμόλοφοι με τα όμορφα λουλούδια συμπληρώνουν αυτόν τον εξωτικό παράδεισο.

Μέρος του Natura 2000, το Ελαφονήσι είναι ένα προστατευόμενο φυσικό θέρετρο που φιλοξενεί την απειλούμενη θαλάσσια χελώνα (Caretta-Caretta), τα σπάνια θαλάσσια ασφόδελα, καθώς και πολλά άλλα είδη χλωρίδας και πανίδας που απειλούνται με εξαφάνιση.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Μοναστήρι της Παναγιάς Χρυσοσκαλίτισσας, 5 χλμ. από το Ελαφονήσι.

Πρόσβαση από άσφαλτο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Παραλία Φαλάσαρνα

Τα Φαλάσαρνα, μία από τις 10 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, σας περιμένουν να  τα εξερευνήσετε περίπου 60 χλμ δυτικά των Χανίων. Η μεγάλη, λευκή αμμουδιά, με τα τροπικά γαλαζοπράσινα νερά είναι ακόμα πιο μαγευτική κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, καθώς δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στην παραλία και τον δυτικό ορίζοντα.

Πρόσβαση από άσφαλτο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Φαράγγι Σαμαριάς

Είναι ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια πεζοπορίας στην Ευρώπη και μέρος του μονοπατιού πεζοπορίας Ε4, το εντυπωσιακό φαράγγι της Σαμαριάς μήκους 13 χλμ., 

Αποτελεί σπίτι για το κρι-κρι (κρητικό αγριοκάτσικο), είναι μέρος του Εθνικού Δρυμού της Σαμαριάς και ένα από τα μεγαλύτερα από τα περίπου 50 υπέροχα φαράγγια που βρίσκονται στα Λευκά Όρη.

Χρειάζονται 4-8 ώρες για να ανεβείτε από πάνω προς τα κάτω, ανάλογα με τις στάσεις σας και τον ρυθμό σας. Στο τέλος του φαραγγιού, μετά από 2 ακόμη χιλιόμετρα με τα πόδια, φτάνετε στην παραλία της Αγίας Ρουμέλης όπου όλοι αναζωογονούνται μετά από αυτήν την ολοήμερη περιπέτεια. Από εκεί μπορείτε να πάρετε το καραβάκι για τη Χώρα Σφακίων και μετά να επιστρέψετε στα Χανιά με λεωφορείο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗ

Λευκά Όρη

Τα Λευκά Όρη είναι μια μεγάλη οροσειρά στο νομό Χανίων που καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της δυτικής Κρήτης με περισσότερες από 30 κορυφές, η μεγαλύτερη εκ των οποίων είναι στα 2453 μ. Πήραν το όνομά τους από το χιόνι που καλύπτει τις κορυφές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα Λευκά Όρη φιλοξενούν πολλά ενδιαφέροντα φαράγγια (το πιο διάσημο από τα οποία είναι το φαράγγι της Σαμαριάς), καθώς και μερικές πολύ βαθιές σπηλιές (βάθος άνω του 1 χλμ.), πολλά οροπέδια και τέσσερα καταφύγια.

Καθώς τα βουνά είναι δύσκολο να προσπελαστούν, με ελάχιστους δρόμους, είχαν χρησιμοποιηθεί από την κρητική Αντίσταση κατά την οθωμανική κυριαρχία και τη γερμανική κατοχή, όπου μπορούσαν να κρυφτούν μακριά από τα στρατεύματα.

CAMARA RESIDENCE

Αποστάσεις από Αξιοθέατα στα Χανιά

Άξιοθέατο

Απόσταση (χλμ)

Μπάλος

54,2 χλμ

Ελαφονήσι

75,5 χλμ

Φαλάσαρνα

54 χλμ

Καλύβες

20,3 χλμ

Καστέλι (Κίσσαμος)

55,3 χλμ

Ομαλός (Φαράγγι Σαμαριάς)

40,2 χλμ

Παλαιόχωρα

73,3 χλμ

Σεϊτάν Λιμάνια

18,6 χλμ

Σφακιά (Χώρα Σφακίων)

68,7 χλμ

Λιμάνι Σούδας

6,2 χλμ

Σούγια

62,6 χλμ

CAMARA RESIDENCE

Χάρτης & Συντεταγμένες

Αποποίηση Ευθύνης: Το Camara Residence δεν είναι υπεύθυνο για οποιαδήποτε σφάλματα στους χάρτες, τις διαδρομές ή τις αποστάσεις που αναφέρονται στον παρόντα ιστότοπο. Σε κάθε περίπτωση, ο ταξιδιώτης θα πρέπει να ενημερώνεται από τις τοπικές αρχές για τις καιρικές συνθήκες, καθώς και για τους περιορισμούς και τις συνθήκες που επικρατούν στο οδικό δίκτυο πριν την έναρξη του ταξιδιού του.

CAMARA HOTEL ΤΥΠΟΙ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Γιατί Απευθείας Κράτηση

  • Εγγύηση Καλύτερης Τιμής: Εγγυόμαστε ότι κάνοντας κράτηση απευθείας με το Camara Residence έχετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για τη διαμονή σας.
  • Επωφεληθείτε από έκπτωση 10% εάν είστε επαναλαμβανόμενος επισκέπτης
  • Επωφεληθείτε από πακέτα προσφορών
  • Early Check in ή late check out (δωρεάν, βάσει διαθεσιμότητας)